Learn It

Amiről az iskolában nem esik szó

2015. január 01. - Oldi

amirol_az_iskolaban_nem_esik_szo.jpg

Senkinek sem kell bemutatnom a legtöbb ember elképzelését az életről, miszerint tanulj, szerezz jó jegyeket, végezd el a főiskolát, aminek következményeként egy hihetetlenül nagyszerű álláshoz jutsz, ahol bármiféle megerőltetés nélkül keresel rengeteg pénzt. Ismerős ugye? Hányan csinálták ezt végig a közvetlen környezetedből? És közülük mennyinek sikerült megtalálni azt a csodálatos munkahelyet? Valami még sincs rendben ezzel a törvénnyel, nemde?

Az iskolában szépen megtanuljuk (már aki), hogy hány sejtből áll egy papucsállatka, hogy milyen városokat alapítottak Mezopotámia területén kr.e. 4000-ben és még sorolhatnánk…

Boldogság, siker, gazdagság. Ez a három szó mindenki számára mást jelent, ellenben egy dologban megegyezhetünk: ezek életünk legfontosabb alappillérei, életünk mozgatórugói, ezek érdekében teszünk (vagy nem teszünk) mindent. Miért van az, hogy az iskolában egy szó sem esik róluk? Nem képezik az iskolarendszer részét, pedig nagy szükség volna rá, annak érdekében, hogy mindenki olyan életet élhessen, amilyet gyermekkorában elképzelt magának. 

„Az egyetlen dolog, ami megakadályozza, hogy tanuljak, az iskola.”

                                                                                                     Albert Einstein

Ahhoz, hogy a fent említettekről ismereteket szerezzünk, a saját kezünkbe kell venni az irányítást és más módszerekhez folyamodnunk. Szoktunk olvasni? Igen? Nagyszerű! Folytassuk ezt a hagyományt, csak váltsunk témát. A szennylapokból kijózanodva vessük bele magunkat a könyvek világába. Kis túlzással rengeteg könyv szólal meg a témában, amelyeket egytől-egyik sikeres személyek írtak. Ha jobban szeretjük az internetes olvasnivalót, akkor ne menjünk sehova, jó helyen járunk. Továbbá léteznek kép- és hanganyagok is, amelyekből ugyancsak sokat tanulhatunk, ha nem preferáljuk az olvasást, vagy esetleg szeretnénk ezt kiegészíteni.

A következőkben az oldalon szó lesz arról, hogyan érjük el céljainkat, hogyan tegyük magunkat boldoggá, hogyan érjük el azt az anyagi szintet, amelyre vágyunk. Lerövidítve: hogyan váljunk sikeressé, egy új és jobb emberré.  

süti beállítások módosítása